Team week 2

Teammanager week-2 Hannah Belliot
Mondiaal (Actualiteiten, Politiek, Cultuur, Mens en Maatschappij)
Ga voor een foto impressie naar: https://www.flickr.com/photos/hellenjgill/sets/

Techniek: Dolf (Boetsie) Inge (stand in Alphons)

Donateurs, Samenwerkende Ondernemers, Luisteraars dank voor uw ondersteuning.  Donderdagavond 19:00-19:15 (Nieuws, Mededelingen)
19:15-21:00 uur Programma http://www.salto.nl/programma/bondru-fm

Amsterdam

Amsterdam

Radio programmamaker / presentator, bij Bondru FM Omroep.

Over Hannah Belliot

Johanna Helouïse (Hannah) Belliot (District Suriname, 17 november 1947) is een politica voor de PvdA. Ze was van 2002 tot 2006 wethouder van de gemeente Amsterdam. Haar portefeuille bestond uit: Zorg, Cultuur, Lokale Media en Monumenten. Daarnaast nam ze begin 2004 korte tijd de portefeuille van ex-wethouder Rob Oudkerk waar.

Belliot werd geboren in een dorpje aan de Surinamerivier. Op haar negentiende vertrok ze naar Nederland om in Utrecht pedagogiek te studeren aan de Universiteit van Utrecht. Ze studeerde af in pedagogiek en haalde daarnaast een lesbevoegdheid voor psychologie.

Ze werkte aanvankelijk als onderwijzeres; hield zich vervolgens voor de Rijksoverheid bezig met de opvang van Surinamers in Nederland; was directeur van het Pedagogisch en Pedologisch Instituut in Amsterdam; en maakte deel uit van het bestuur van een woningcorporatie. Na 26 jaar in Houten te hebben gewoond, verhuisde ze naar Amsterdam.

Belliot werd in 1997 lid van de PvdA. Wouter Gortzak probeerde haar een jaar lang over te halen om de stadsdeelpolitiek in te gaan en had tenslotte succes. In 1998 volgde ze Ronald Janssen op als voorzitter van het stadsdeel Zuidoost in Amsterdam. Door het allochtone bevolkingsdeel van Amsterdam Zuidoost, grotendeels van Surinaamse afkomst, werd ze als eerste stadsdeelvoorzitter van Surinaamse afkomst op handen gedragen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2002 stond Belliot op de tweede plaats van de kieslijst van de PvdA. Na de verkiezingen werd ze de eerste Amsterdamse wethouder van Surinaamse afkomst. Ze kreeg Zorg en Cultuur als portefeuille. In het stadsdeel Zuidoost werd Belliot opgevolgd door Elvira Sweet.

Lees meer over Hannah: https://hellenjgillproductions.wordpress.com

WikiPedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hannah_Belliot

SymPOrgNL20161020DebatOBA AmsterdamCrightsHellenJGill

SymPOrgNL20161020DebatOBA AmsterdamCrightsHellenJGill

 

Advertenties